Raclette/fondue

Snel, lekker, gezellig en gemakkelijk.

Raclette/fondue

Raclette is snel, gezellig en gemakkelijk. Bovendien bestaat deze Zwitserse traditie al meer dan 400 jaar: voor ze afdaalden van de hoge Alpenweiden, kwamen de herders samen, sneden ze een kaas in twee stukken en plaatsten ze die voor het vuur. Wanneer de kaas begon te smelten, schraapten (‘racler’ in het Frans) ze de geroosterde kaas af met een mes en smeerden ze die op een stukje brood. Zo kreeg het gerecht zijn naam…

Vandaag is raclette nog steeds even gezellig, maar is de techniek verbeterd, voor een perfecte degustatie.

Raclette/fondue

Onze schotels

Raclette schotel

€ 18 p.p.

Aanbod van verschillende kazen om te smelten. Daarbij krijgt u een assortiment fijne vleeswaren met ajuintjes en augurken, groentjes met vinaigrette en brood of patatjes.

Traditionele raclette

Huur van traditioneel toestel

Dit toestel leunt nauw aan bij het eeuwenoude gebruik van de herders, door een kwart of de helft van een kaas te verhitten en vervolgens telkens het geroosterde gedeelte af te schrapen. Deze methode vereist wel een bepaald aantal eters, enige handigheid en wat geduld en oplettendheid.

Toestel met pannetjes

Huur van pannetjes toestel

Het toestel met pannetjes, dat veel gebruiksvriendelijker is dan traditionele raclette. Ondertussen beschikt vrijwel elk gezin over een dergelijk toestel. Het volstaat om een sneetje kaas in het pannetje te plaatsen en het te laten roosteren in het toestel. Afhankelijk van het type kunnen vier tot acht gasten tegelijk genieten van een heerlijke raclette. Doordat het toestel meestal voorzien is van een bakplaat, kun je er bovendien groenten en charcuterie op bakken of aardappelen op warm houden.

Website design & development by Popkorn logo